Mediation bij een scheiding

Mediation bij een scheiding

Wilt u kiezen voor mediation bij een scheiding? Een goed idee! Morgen Mediation & Coaching begeleidt u bij het vinden van een duurzame oplossing als een conflict dreigt te ontstaan bij uw scheiding. Een ingrijpende gebeurtenis als een scheiding roept veel emoties op en beide partijen krijgen te maken met veel onzekerheden. U wordt geconfronteerd met vragen over uw toekomst en u wilt beiden graag duidelijkheid en daardoor kan er een conflict ontstaan. Als u wilt voorkomen dat de situatie escaleert kunt u het best rond de tafel en uw beider toekomst bespreken. Dat kan door een mediator in de arm te nemen. Die is neutraal en onafhankelijk en helpt beide partijen tot overeenstemming te komen. U kunt in iedere fase van uw scheiding kiezen voor mediation, ook na het starten van een gerechtelijke procedure.

De voordelen van mediation bij een scheiding

Mediation bij een scheidingScheiden via een mediator is een prima manier om op een zo goed mogelijke manier uit elkaar te gaan. Met tussenkomst van een mediator vermijdt u zoveel mogelijk vijandigheden en heeft u geen last van maandenlang gepieker wegens een lang durend proces. Omdat tijdens mediation het belang van zowel u als uw ex-partner voorop staat voorkomt u het (verder) beschadigen van de onderlinge verhoudingen. Dat is vooral belangrijk als u beslissingen moet nemen over de toekomst van uw kinderen. Een ander voordeel van het inschakelen van een mediator is dat u goedkoper uit bet dan bij een proces omdat u flink bespaart op proceskosten en de kosten van twee advocaten.

Mediation bij een scheiding: wie zijn wij?

Morgen Mediation & Coaching is opgericht door Kathleen van Aken. Ze is MfN-registermediatior (voormalig NMI) voor o.a. de Rechtbank Breda en Den Bosch en werkt samen met diverse advocaten en ze werkt op doorverwijzing van het Juridisch Loket. Kathleen heeft in de loop der jaren een oog ontwikkeld voor persoonlijke belangen van partijen. Ze gelooft dat iedereen de kracht heeft om een conflict op te lossen. Externe factoren, emoties, slechte communicatie en persoonlijke tegenslagen staan mensen daarbij echter soms in de weg. Kathleen helpt mensen een oplossing te vinden die voor beide partijen bevredigend is.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van mediation bij een scheiding?

Neem contact op