Vechtscheiding

Om diverse redenen kan uw echtscheiding een vechtscheiding zijn geworden. Naast dat dit van u veel negatieve energie vraagt is dit voor de kinderen erg schadelijk. Vechtscheidingen kunnen ontstaan door diverse redenen:

  • Het niet goed overkomen van de scheidingsmelding. De melding waarom de ene partner wil scheiden wordt door de ander niet begrepen
  • De relatiebreuk is niet goed verwerkt en de emotie heeft de overhand gekregen- Er is sprake van een nieuwe partner. (vreemdgaan tijdens de relatie)
  • De onzekerheid/angst over de toekomstige situatie. Sommige mensen hebben veel last van veranderingen. Een echtscheiding brengt een behoorlijke verandering met zich mee
  • Door de ex-partner als monster te zien en zo te behandelen (ruzie maken) is de relatiebreuk makkelijker te verwerken. (het houden van wordt op deze manier gestopt)
  • Men is gedurende de scheiding blijven hangen in het elkaar de schuld geven.

Vaak gaat het om een patroon waar ex-partners in terecht zijn gekomen. Soms duurt dit jaren en soms gaat het nooit over. Partijen geloven vaak al niet eens meer dat zij nog in staat zijn dit te veranderen. Er is echter een manier om dit te doorbreken de enige voorwaarden is dat partijen de wens hebben dat dit stopt. Mediation is een zeer goede methode om dit patroon te doorbreken. De mediator gaat op zoek naar de kern van het probleem.(het ontstaan). Het is en blijft een keuze hoe ex-partners met elkaar omgaan. Het lastige is alleen dat u slechts verantwoordelijk bent voor de helft van het gedrag. MORGEN mediation heeft een hoog slagingspercentage voor het succesvol beëindigen van vechtscheidingen.  Inmiddels is bewezen in de praktijk dat partijen die even een moment van rust ervaren in een echtscheiding weer stiekem hoop en vertrouwen krijgen en deze rust onder begeleiding van de mediator uit kunnen bouwen naar meer.

Tevens voelen de kinderen het feilloos aan of ouders in gevecht met elkaar zijn of dat er rust is. Hiervoor hoeven ouders niet eens openlijk met elkaar te discussiëren of ruzie te maken. Zodra kinderen voelen of door middel van kleine gebaren zien dat ouders de intentie hebben om dit te veranderen, uitten kinderen zich vaak in de meest oprechte wijze die ieder ouder zal doen smelten. Dit is vaak al motivatie voldoende om door te zetten en met elkaar te gaan werken aan een harmonieuze verstandhouding als ouders.

Ook ouders met kinderen met gedragsproblemen of stoornissen zien dat de problemen van het kind zichtbaar verminderen als ouders weer in goede harmonie met elkaar kunnen omgaan. Denk hierbij aan vormen als autisme of zware “puber problemen”.

MORGEN mediation werkt ook voor de rechtbank. Dit betekend dat rechters bij vechtscheidingen regelmatig de hulp inschakelen van een MORGEN mediator. Door de invloed van dit soms al jarenlange juridische traject zitten partijen echt vast in hun vechtpatroon. Ondanks de moeilijkheidsgraad van deze mediations is het slagingspercentage toch hoog. Dus ook al ziet u geen uitweg meer, de mediator ziet deze vaak wel en kan u hier toch bij helpen.