Mediation bij een arbeidsconflict

Wilt u kiezen voor mediation bij een arbeidsconflict? Een verstandige keuze. Mediation is een uitstekende manier om uit een impasse te geraken. Als u te maken heeft met een arbeidsconflict wordt u voornamelijk geconfronteerd met verstoringen in de communicatie. Waar u voorheen beiden het zelfde doel had met gezamenlijke plannen liggen herinneringen en meningen ineens mijlenver uit elkaar en ziet de toekomst er heel anders uit. Vaak zijn eigen belangen door het conflict belangrijker geworden dan zoeken naar een oplossing voor het probleem. Het is dan ook niet eenvoudig elkaar weer te vinden in een conflict. Met een mediator lukt dat echter wel. Die helpt beide partijen de verstandhoudingen weer te verbeteren zodat u vrijwillig en op eigen kracht kunt onderhandelen en een compromis kunt sluiten.

Mediation bij arbeidsconflict, prettig voor beide partijen

Mediation bij een arbeidsconflictEen verstoorde arbeidsrelatie raakt zowel een werkgever als een werknemer. Als werkgever krijgt u vaak te maken met ziekte van de werknemer, ontslagvergoedingen en reputatieschade. De werknemer raakt een deel van zijn of haar sociale leven kwijt en verliest een belangrijk doel in zijn leven. Daarnaast kunnen conflicten diep ingrijpen in de persoonlijke sfeer. Vaak is het niet eenvoudig elkaar te vinden in een conflict.  Met een mediator lukt dat wel. Omdat er weer ruimte ontstaat voor een gesprek kunt u dichter bij elkaar komen en belangrijke beslissingen nemen. Of u nu kiest voor een hernieuwde samenwerking of het beëindigen van de werkrelatie, u maakt deze keuze zelf.

Wat zijn de voordelen van mediation bij een arbeidsconflict?

Als u een arbeidsmediator inschakelt in plaats van te kiezen voor een gerechtelijk proces kunt u rekenen op vele voordelen. Zo kunt u via mediation bij een arbeidsconflict invloed uitoefenen op de uitkomst. Bij een proces bekijkt de rechter wat er in de wet staat beschreven en daardoor wordt er voor u besloten. Tijdens mediation kunt u alles kwijt wat u wilt. Het is een besloten proces en dat betekent dat alles wat u zegt vertrouwelijk is en nooit tegen u gebruikt kan worden. Een ander voordeel van mediation is dat het veel voordeliger is en minder tijdrovend. Tenslotte is het inschakelen van een mediator bij een arbeidsconflict ook beter voor de onderlinge verhoudingen.

Wilt u informatie over mediation bij een arbeidsconflict bij Morgen Mediation & Coaching?

Neem contact op