Over Morgen Mediation

Enthousiast, empathisch, pragmatisch, positief, energiek en oplossingsgericht. Zo beschrijft geaccrediteerd en MfN-geregistreerd mediator, coach, trainer en vertrouwenspersoon Kathleen van Aken zichzelf het liefst. Kathleen(1975) is mediator geworden omdat dit het beroep is wat het dichtst bij haar persoonlijkheid past. Tevens is het een beroep waarmee zij door middel van haar vaardigheden anderen mag helpen in moeilijke periodes en situaties, waardoor zij het gevoel krijgt dat ze iets doet wat er voor haar echt toe doet. Een (dreigend) conflict kan alle creativiteit lam leggen, het is voor Kathleen een eer om haar cliënten te begeleiden naar een oplossing.  Ze geniet keer op keer weer van de ontspanning op het gelaat van haar cliënten als ze gezamenlijk het punt van de oplossing bereiken. Door haar inmiddels opgedane werkervaring in uiteenlopende werkvelden van arbeidsconflict tot bestuursconflict, diverse specialistische opleidingen en haar persoonlijke ervaringen heeft zij een oog ontwikkeld voor zowel persoonlijke, emotionele als zakelijke belangen van partijen. In de afgelopen 12 jaar heeft Kathleen c.a. 600 mediations mogen uitvoeren. Kathleen heeft een eigen duidelijke werkwijze die zijn vruchten afwerpt want het slagingspercentage bij MORGEN is 94%.

De naam “MORGEN”; zegt het al; Door middel van mediation, coaching en trainingen ziet de toekomst (de MORGEN) er weer positief uit. Kathleen gelooft dat de kracht van mediation, ligt in de personen zelf. Iedereen heeft de kracht om een conflict op te lossen. Echter door externe factoren, persoonlijke tegenslagen, emoties en slechte communicatie weet men de juiste weg soms niet meer te vinden. Het is mijn passie en kracht om mensen weer op de gewenste weg te brengen, de weg naar MORGEN; aldus Kathleen. Vanuit  zakelijke en arbeids-mediations is ook de behoefte aan een coach, vertrouwenspersoon of trainer van MORGEN ontstaan. Cliënten concluderen soms dat zij zich op bepaalde vlakken wensen te ontwikkelen (coaching) of dat er binnen de organisatie een laagdrempelige toegang gewenst is bij probleem situaties (vertrouwenspersoon). Deze groeiende vraag aan (na)zorg of verdere ontwikkeling kwam steeds vaker voor. Deze dienstverleningen zijn daarom in de loop der jaren ook dusdanig ontwikkeld en geprofessionaliseerd zodat deze dienstverlening ook buiten mediation om kan worden ingeschakeld.

Kathleen werkt samen met diverse advocaten. Zij is sinds 2010 bij het MfN /NMI (Mediators federatie Nederland) geregistreerd als registermediator, met deze certificering is zij tevens mediator voor o.a. de Rechtbank Breda en Den Bosch en werkt zij op doorverwijzing van het Juridisch Loket.

MORGEN mediation Waalwijk beschikt over een breed werkveld binnen de zakelijke dienstverlening. Om bij de gesprekken een passende en prettige sfeer te kunnen creëren beschikt MORGEN over een tweetal eigen locaties in Brabant. (Waalwijk en Oudenbosch) Je moet zich namelijk prettig en veilig voelen om het gewenste resultaat te bereiken. Tevens heeft MORGEN vaste huurlocaties in de provincies; Gelderland, Brabant, Zeeland, Noord-Holland en Utrecht. (meer informatie over locaties bij jou in de buurt kun je vinden op de  pagina “contact”) Indien het gewenst dat de bijeenkomsten op een eigen locatie worden gegeven dan is dit eveneens bespreekbaar.

Kathleen van Aken, Morgen Mediation & Coaching