Zakelijke mediation

Zakelijke mediation nodig? Morgen Mediation helpt!

Bent u op zoek naar zakelijke mediation in verband met een zakelijk conflict? Morgen Mediation & Coaching is ervaren in het oplossen van zakelijke conflicten op ieder gebied. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij het behandelen van een arbeidsconflict, maar ook bij een zakelijk conflict binnen uw bedrijf, met een klant of met een leverancier. Ook bij contractbreuk, een bedrijfsovername, een conflict binnen een maatschap of een familiebedrijf is een mediator een ideale partij om een conflict op te lossen. Zakelijke mediation kan worden ingezet in iedere fase van een conflict, ook na het starten van een gerechtelijke procedure.

Wat doet een zakelijke mediator precies?

Zakelijke mediationEen conflict is vaak een gevolg van slechte communicatie. De gemoederen zijn zo hoog opgelopen dat beide partijen niet meer open staan voor de argumenten van de ander. Tijdens een zakelijke mediation sessie komen beide partijen rustig aan het woord. Een onafhankelijke bemiddelaar geeft daarbij vanuit een neutrale positie een nieuwe kijk op het conflict en bewaakt het proces. Deze bemiddelaar of mediator bemoeit zich niet met de inhoud, maar zorgt er voor dat het onderhandelingsproces soepel verloopt door de communicatie tussen partijen te bevorderen. Daardoor komt er weer een opening in de discussie en kan er gezocht worden naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Het inschakelen van een zakelijk mediator heeft veel voordelen vergeleken met het starten van een gerechtelijk proces. Via mediation kunt u invloed uitoefenen op de uitkomst. Bij een proces beslist de rechter aan de hand van wat er in de wet staat beschreven en daardoor wordt er voor u besloten. Tijdens mediation komt u samen tot een oplossing en kunt u alles kwijt wat u wilt. Mediation is een besloten proces en dat betekent dat alles wat u zegt vertrouwelijk is en niet tegen u gebruikt kan worden. Een ander voordeel van mediation is dat het veel minder tijdrovend is en veel voordeliger dan een proces. Uiteraard is het inschakelen van een zakelijk mediator ook beter voor de onderlinge verhoudingen.

Wilt u informatie over zakelijke mediation bij Morgen Mediation & Coaching?

Neem contact op