Mediation tijdens corona-crisis?

Van vele kanten kreeg ik de laatste dagen allerlei vragen en opmerkingen in relatie tot de Corona-crisis en het beleid daaromtrent. Het aangescherpte beleid van de overheid vraagt ook om een aanscherping van mijn beleid. Mediation betreft een complexe vorm van dienstverlening in een complexe situatie, waarbij verschillend tegen zaken aangekeken kan worden. In principe kunnen mediations door blijven gaan.

Op de locatie in Waalwijk zijn extra maatregelen getroffen om uw eigen gezondheid en die van de mediator te beschermen. Er is een folie aangebracht tussen de mediator en cliënten. Er worden geen handen geschut, we houden 1,5 meter afstand, er zal alleen gebruik gemaakt worden van plastic bekertjes en de ruimte zal na ieder bezoek worden ontsmet. Dit zijn maatregelen die wellicht een afstandelijke sfeer met zich creëren, excuses alvast hiervoor, maar ik doe mijn uiterste best om u te kunnen blijven helpen en onze gezondheid niet in gevaar te brengen.

Indien een fysieke ontmoeting niet mogelijk is dan kan de mediation (eventueel) ook via Skype plaatsvinden. De mediator zal vooraf telefonisch contact met u opnemen om te bepalen of dit mogelijk is. Vooral echtscheidingen zijn (over het algemeen) geschikt voor online mediation aangezien hier veel praktische zaken moeten worden besproken.

Op basis van de huidige situatie verzoek ik alle deelnemers aan fysieke voorgesprekken en mediationbijeenkomsten vooraf contact met mij op te nemen wanneer ze
a) of zelf fysieke klachten hebben die normaal gesproken horen bij verkoudheid en/of griep, ook als het relatief milde klachten betreft en/of
b) zelf gezond, in direct contact staan of recent (wat langer) hebben gestaan met iemand die ziek is of (griepachtige) klachten heeft.
Zo kan de mediator op basis daarvan, al dan niet in overleg met betrokkenen, besluiten een bijeenkomst niet door te laten gaan of via Skype indien mogelijk voort te zetten.

Heeft u nog vragen over bovenstaande informatie neem dan gerust contact op.