Blog van Morgen Mediation & coaching

Observeer en je leven zal zich verrijken

Waarschijnlijk ben je wel in staat om tijdens een wandeling in het bos alle details op te vangen; “van de wind die ruist door de bomen tot de fluitende vogels”. En naar alle waarschijnlijkheid ben je dan ook nog in staat te voelen wat je emotie erbij is.
Komen we echter in een lastige situatie zoals een vervelend gesprek met een ontevreden klant of ruzie met je vrouw dan lijk het alsof je klem zit.

Het gaat veel meer om het observeren van wat je voelt of denkt, in plaats van jezelf er volledig in te verliezen of er direct een oordeel op te plakken.Laat het er gewoon eens zijn.

En zo gaat het ook met emoties of gebeurtenissen die veel impact op je hebben. Want als je er echt naar durft te kijken, dan zie je dat alles in feite onderdeel is van en dat er geen goed of slecht bestaat. Het is er gewoon, observeer het. Door te observeren ervaar je dat er nog zoveel valt te leren.

Wil jij ook in lastige situaties de rust in jezelf behouden? Als communicatie coach help ik je ook hier graag bij. Eerste afspraak = koffie/thee = doel bepalen = Gratis & Vrijblijvend. Neem gerust contact met mij op!